nieuws

GA Eagles met twee nieuwelingen in de basis tegen AZ

Go Ahead Eagles begint vrijdagavond aan de tweede seizoenshelft met twee nieuwelingen in de basis: Elvis Manu en Pedro Chirivella.
Ze spelen in plaats van Randy Wolters en Darren Maatsen. De derde winteraanwinst, Daniel Crowley, begint op de bank.

Meerwaarde

Trainer Hans de Koning denkt dat Go Ahead Eagles met de tussentijdse versterkingen van de laatste plek in de eredivisie af kan komen: "Het zijn drie jongens met bepaalde kwaliteiten. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze een meerwaarde aan de groep kunnen geven en dat de spelers elkaar naar een hoger niveau kunnen trekken, omdat de onderlinge concurrentie wordt vergroot."
Met name de doelpuntenproductie moet vergroot worden, weet De Koning. "We hebben een goaltje of zes te weinig gescoord in bepaalde fases van wedstrijden. We hebben wel momenten gekend waarop we wedstrijden naar ons toe hadden kunnen trekken, maar die hebben we verloren. Met Manu hebben we er wat meer scorend vermogen bij gekregen en Leon de Kogel is ook weer helemaal fit. Als hij zijn ding weer doet en die ballen tussen de palen gaat schieten, dat zou wel prettig zijn."

Lambooij ontbreekt

Go Ahead Eagles kan tegen AZ niet beschikken over Lars Lambooij, die last heeft van zijn hamstring en ook aan zijn enkel is geopereerd. Tom Daemen herstelt nog van een bovenbeenblessure en Chris David is langdurig uitgeschakeld door een knieblessure. Kevin Brands ontbreekt eveneens; de middenvelder is deze week op proef bij het Schotse Dundee FC.
Het duel met AZ begint vrijdag om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Makkelie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.