nieuws

Protestanten Markelo willen dat het hele dorp bijdraagt aan de kerk

De Protestantse Gemeente Markelo benadert dit jaar met Kerkbalans niet alleen de eigen leden om bij te dragen in de kosten van de kerk. Ook niet-leden worden aangesproken, geld te geven.
De niet-leden krijgen wel een andere brief dan de kerkleden. "Wi'j bint oe neudig", staat er op de brief, waarin benadrukt wordt dat de kerk er voor alle Markeloërs is. Marti Pluijgers coördineert de actie. "We kunnen dit doen omdat de Martinuskerk de enige kerk in Markelo is."

De kerk heeft Markelo nodig - en andersom

Volgens Nynke van Genderen, voorzitter ad-interim van de kerkenraad, redt de kerk het niet zonder de financiële inbreng van Markelo. "Maar ook Markelo heeft de kerk nodig," benadrukt ze. De kerkgemeenschap is actief betrokken bij de voedselbank, vluchtelingenopvang, het uitvaartcentrum en tal van andere activiteiten. De naast de kerk gelegen Martinushof is dagelijks geopend en herbergt onder meer de historische vereniging.

Stichting Noaberschap

De protestantse gemeente is bezig met de oprichting van de stichting Noaberschap om Markeloërs bij de kerk te betrekken. Het geld dat niet-kerkleden toezeggen tijdens de actie kerkbalans komt ten goede aan deze stichting in oprichting,
21 januari wordt de actie kerkbalans ingeluid en op 4 februari is er open huis.
Een geslaagde actie Kerkbalans staat of valt met een goede ledenadministratie. De overheid wil vanaf 2018 niet meer de gegevens uit de basisadministratie van de gemeentes doorgeven. De kerken zijn hier niet blij mee en roepen om de internetconsultatie van de overheid in te vullen.
zondag 15 januari in Hoogtij
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.