nieuws

PEC Zwolle met twee tieners in achterhoede tegen Ajax

PEC Zwolle begint zondag aan de tweede seizoenshelft met twee tieners in de achterhoede. Philippe Sandler en Joseph Kvida (beiden 19) krijgen in de thuiswedstrijd tegen Ajax een basisplaats.
Ze spelen vanwege de schorsingen van Bram van Polen en Bart Schenkeveld. Ook middenvelder Danny Holla is geschorst.

Brock-Madsen in de spits

Op het middenveld komen nu Mustafa Saymak, Wouter Marinus en Django Warmerdam te spelen. In de punt van de aanval krijgt Nicolai Brock-Madsen de voorkeur boven Anass Achahbar. 

Youness Mokhtar is er nog niet bij tegen de Amsterdammers. De vleugelaanvaller traint weer volledig mee na zijn hamstringblessure, maar het duel van zondag komt voor hem te vroeg.

Thomas ziek geweest

Ryan Thomas is deze week ziek geweest en stond vrijdag voor het eerst weer op het trainingsveld. Naar verwachting zit hij tegen Ajax wel bij de wedstrijdselectie, maar begint hij op de bank. Dat geldt ook voor Stef Nijland, die voor de winterstop maandenlang was uitgeschakeld door een hamstringblessure.
PEC Zwolle is de eerste seizoenshelft geëindigd als nummer zestien van de eredivisie en staat dus in de gevarenzone. De winterstop en het trainingskamp in Spanje hebben de ploeg echter goed gedaan. "Het voelt als een nieuwe start en dat geeft weer nieuwe energie", constateert trainer Ron Jans.

Goed gevoel na trainingskamp
"We hebben een heel goed trainingskamp gehad", vindt ook middenvelder Wouter Marinus. "We zijn als team blijven gaan, blijven knokken en blijven praten. Dat is heel belangrijk. Daarnaast is er hard gewerkt en hebben we een goed resultaat behaald tegen NEC (2-1 winst), dat geeft ook wel een goed gevoel na zo'n eerste seizoenshelft."
Jans vond voor de winterstop dat zijn ploeg tegen de sterke ploegen in de eredivisie te veel kansen weggeeft als PEC Zwolle niet met vijf verdedigers speelt. Toch kiest Jans tegen Ajax weer 'gewoon' voor een viermansdefensie.

Niet meer met vijf verdedigers

"Na de wedstrijd tegen Vitesse hebben we dat besproken met z'n allen en niet meer met vijf verdedigers te spelen", aldus Marinus. "Als spelersgroep voelen we ons er minder bij en de trainers snappen dat ook. Daarom hebben we dat besloten."
Het duel met Ajax begint zondag om 14.30 uur en is te volgen via RTV Oost.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.