nieuws

Goors paar zet banen opzij en gaat per fiets naar Bangkok

Het Goorse paar Harrie Wolters en Dianne Derking zijn vandaag vertrokken voor een monstertocht van zo'n 16.000 kilometer van Goor naar de Thaise hoofdstad Bangkok. Het duo trekt elf maanden uit voor de lange reis die door vele landen zal voeren.
Harrie Wolters is een bekende naam in de wielerwereld. De oud-renner werd in de jaren tachtig gezien als een van de grootste wielertalenten in Nederland. Hij behaalde vele successen op EK’s en WK’s bij de jeugd en kwam onder meer uit voor de Amstelploeg. Uiteindelijk strandde zijn carrière, mede door blessures en motivatieproblemen.

"Follow your dreams"

Inmiddels is Wolters 55 jaar en is hij nog altijd besmet met het fietsvirus. Vanochtend vertrok hij, samen met zijn vriendin Dianne, vanaf hun woonplaats Goor na een voorbereiding van enkele maanden. Dit alles onder het motto: 'Follow your dreams and collect moments, not things'.
"We hebben al meerdere reizen ondernomen en hebben drie jaar geleden nog een lange reis van 12 weken gemaakt. Dat was om te kijken of we het op die manier ook zolang met elkaar uit konden houden. Dat ging prima en toen werd het idee geboren voor deze reis." zegt Wolters.

Baan opgezegd

Harrie Wolters nam ontslag terwijl Dianne een jaar met onbetaald verlof gaat. "Over de toekomst maken we ons geen zorgen. Dat zien we wel als we terug zijn." Die terugkeer wordt medio december verwacht. Tot die tijd wil het paar per dag gemiddeld zo'n 70 kilometer afleggen. "Dan houden we nog veel tijd over om onderweg ergens wat langer te blijven als we dat willen." 

Via Iran

Wolters en Derking zijn onderweg met een tent, slaapmatten en een gaspitje om op te koken. "Daarnaast wat kleding en rantsoen voor als dat nodig is. De rest is onderweg te koop" zegt Wolters die een route heeft uitgestippeld die allereerst naar Rome voert. Daarna wil het paar via Griekenland en Turkije het Midden Oosten waar onder meer via Iran de weg naar Zuid-Oost Azië zal worden ingezet.
Uiteindelijk moet de Thaise hoofdstad Bangkok als finishplaats worden binnen gefietst. "Dat is voor ons vaker een uitvalsbasis geweest en het is voor een droom om dat nu fietsend te bereiken." 
De belevenissen van Harrie Wolters en zijn vriendin Dianne zijn het komende jaar te volgen via internet. Ze houden een blog bij op de website Bike2bangkok.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.