nieuws

Canicross Twente en atletiekvereniging LAAC gaan samenwerken

Canicross Twente en atletiekvereniging LAAC gaan samenwerken. Een droom die uitkomt voor de leden van Canicross Twente.
Want alleen door samen te werken kunnen ze groeien en hardlopen met een hond onder de aandacht brengen van een breed publiek.

Eerste officiële wedstrijd ...

Volgende week zondag, 22 januari is het zover. Dan doen de leden van Canicross Twente mee aan hun eerste officiële wedstrijd. De Hulsbeekcross, georganiseerd door atletiekclub LAAC.

Populaire sport ...

Canicross is hardlopen in de natuur met een aangelijnde hond die naar hartenlust mag trekken. Op deze manier kunnen baas en hond samen zo snel mogelijk een parcours over onverharde paden afleggen. De sport bestaat al jaren en is in landen als Frankrijk en Duitsland enorm populair.
In Nederland daarentegen is het in opkomst. Maar niet in Twente. Ondanks het voor de canicross perfecte landschap blijft dit gebied een soort blinde vlek op de Nederlandse kaart.

Puur genieten ...

'Het is niet te begrijpen maar echt waar. Zelf ben ik verzot op de sport. Het is heerlijk om samen met mijn hond Vinn door het buitengebied van mijn woonplaats Oldenzaal te rennen. Je bent op dat moment een team en dat is puur genieten!, aldus Maarten Christenhusz van Canicross Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.