nieuws

Doodstraf ondanks oproep van Zwartewaterland niet in verkiezingsprogramma SGP

Oproep SGP Zwartewaterland voor doodstraf krijgt geen gehoor
Oproep SGP Zwartewaterland voor doodstraf krijgt geen gehoor © iStock
De doodstraf keert, ondanks een oproep van de lokale afdeling Zwartewaterland, niet terug in het verkiezingsprogramma van de SGP. Dat heeft een meerderheid van de SGP-afgevaardigden vandaag besloten op het verkiezingscongres in Hoevelaken.
Van de 240 aanwezigen stemden er 108 voor het opnemen van de doodstraf en 132 tegen.
De SGP-afdeling van Zwartewaterland uitte onlangs kritiek op het schrappen van de doodstraf uit het partijprogramma. "Het staat in de bijbel", redeneerde fractievoorzitter Maarten Slingerland. Fractievoorzitter Dirk van der Sluis zei letterlijk: "Wie des mensen bloed vergiet, zijn bloed zal door den mens vergoten worden." Van der Sluis citeert daarmee de bijbel.
"Het staat in de bijbel, daar staat geen woord Spaans in wat mij betreft. Bij echt ernstige levensdelicten, en dan heb ik het ook over terrorisme en moord met voorbedachte rade, moet daar ook de doodstraf voor kunnen zijn."

'Voor het leven'

Met lijsttrekker Kees van der Staaij heeft de partij gekozen voor de verkiezingsslogan 'Voor het leven' en dus tegen euthanasie en abortus. Volgens een meerderheid van de SGP-afgevaardigden past de doodstraf dan ook niet bij de slogan.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.