nieuws

Man slaat inbreker met knuppel in Almelo; alerte treinreiziger tipt politie

Honkbalknuppel
Honkbalknuppel © Monkey Business
Een 25-jarige inbreker uit Ede is gisteravond gewond geraakt aan zijn hoofd nadat hij een klap met een honkbalknuppel had gekregen van de bewoner van een woning in Almelo waar hij had ingebroken.
De bewoner van de woning aan de Dahliastraat zag nadat hij de inbraak had ontdekt drie mannen in zijn tuin lopen. Er volgde een schermutseling, waarbij hij zich volgens de politie verdedigde met een honkbalknuppel. Na het gevecht in de tuin gingen de mannen er te voet vandoor en lieten ze hun auto staan.

Treinstation

Omdat de auto was blijven staan, hebben agenten ook gezocht op het treinstation. Dankzij een alerte treinreizigster kregen de politieagenten het vermoeden dat één van de mannen in de trein zat die al was weggereden.
Op het station in Nijverdal werd alsnog een verdachte aangehouden. Vermoedelijk gaat het om de man die een klap heeft gekregen met de honkbalknuppel. Hij is 25 jaar en komt uit Ede.

Signalement

Van de andere twee verdachten is een signalement bekend. Het gaat om twee mannen van Marokkaanse of Turkse afkomst. Vermoedelijk zijn ze rond de 25 jaar oud en ongeveer 1.85 meter lang. Eén van de mannen droeg zwarte kleiding, waaronder een joggingbroek. Hij droeg een capuchon of muts. De tweede dader droeg een zwarte joggingbroek en een donkere jas van het merk Canadian Goos.
De politie zoekt getuigen die rond kwart voor zeven 's avonds mannen hebben zien lopen in de omgeving van de Dahliastraat die voldoen aan het signalement. Ook komt de politie graag in contact met mensen die mannen hebben gezien op het station Almelo of in een trein die zich verdacht gedroegen en voldoen aan het signalement.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.