nieuws

Humanitas weigert 'sheltersuits' voor daklozen; Enschedese ontwerper verbaasd

Bas Timmer met een sheltersuit
Bas Timmer met een sheltersuit © RTV Oost / Sarah de Geest
"Ik vind het een beetje raar", begint Bas Timmer uit Enschede zijn verhaal. De ondernemer bood Stichting Humanitas Enschede en Almelo tien sheltersuits aan voor daklozen. Maar de stichting wil de speciale jassen met slaapzak niet aannemen 'vanwege de visie'.
"Ons doel is dat daklozen 's nachts niet op straat zijn", laat Yara Hümmels van Humanitas weten aan de Tubantia. "Als wij de pakken verstrekken dan stimuleren we dat ze op straat blijven."
Timmer is het daar niet mee eens. "Het is heel spijtig. Humanitas biedt nachtopvang. Daklozen kunnen er dus alleen 's nachts blijven, maar overdag moeten ze de straat op. Dan is zo'n jas ook fijn."
Tactus en het Leger des Heils nemen de pakken, die 275 euro per stuk kosten en worden gesponsord door bedrijven, wel aan. "Daar ben ik ook heel blij mee, maar Humanitas staat het dichtst bij de daklozen met de nachtopvang."

Samenwerken

Zowel Timmer als Humanitas laten weten dat ze in gesprek met elkaar willen blijven. Timmer: "Ik wil samenwerken, want als je de daklozen een sheltersuit geeft, dan geeft ze dat vertrouwen in de organisatie en in de samenleving. En ik wil verandering, dus we blijven in gesprek. Maar dan moet het wel een open gesprek zijn."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.