Heracles Almelo thuis onderuit tegen effectief FC Groningen

Heracles Almelo is er voor het vierde jaar op rij niet in geslaagd om het eerste duel na de winterstop te winnen. In eigen huis ging de ploeg tegen een effectief Groningen hard onderuit: 1-4.
De eerste kansen waren voor Heracles. Van Mieghem schoot op Padt en even later kopte Armenteros uit een hoekschop net naast. Duarte schoot via Padt net naast en de daarop volgende hoekschop ging er bijna ineens in. Aan de andere kans was Sørloth gevaarlijk, maar zijn inzet ging net naast. In het laatste kwartier voor rust ging het ineens snel. Mahi scoorde na een fout van Droste. Een paar minuten later schoot Payne van net buiten de zestien hard de 0-2 binnen en weer enkele minuten later was het Sørloth met de 0-3 na een scrimmage. Dat was ook de ruststand.
Na de pauze was het gedaan met de tegenstand van Heracles. Groningen creëerde kans na kans, maar het doelpunt viel niet. Mahi scoorde wel, maar zijn treffer werd afgekeurd. Vooral Sørloth kreeg enkele goede kansen op zijn tweede, maar had het vizier niet meer op scherp staan. Namens Heracles probeerden Armenteros (kopbal) en Bruns (schot over) het nog wel, maar het doelpunt voor Heracles kwam er niet. Sterker nog, aan de andere kant werd nog 0-4. Mahi maakte nu zijn tweede van de avond. In de laatste minuut zorgde Van Mieghem nog voor de 1-4 met een hard schot, dat was kort daarna ook de eindstand.

Heracles Almelo - FC Groningen 1-4