nieuws

Directeur Burgerweeshuis Deventer onderscheiden met IJzeren Podiumdier

Logo IJzeren Podiumdier 2016
Logo IJzeren Podiumdier 2016 © Organisatie IJzeren Podiumdier
Directeur Mano Scherpbier van het Burgerweeshuis in Deventer is tijdens Eurosonic Noorderslag onderscheiden met een IJzeren Podiumdier 2016, de belangrijkste vakprijs in de live-popsector.
Scherpbier kreeg bij de uitreiking in de Stadsschouwburg in Groningen de onderscheiding in de categorie 'Beste Directeur'. Volgens de jury weet hij partijen goed aan elkaar te binden. "Hij is zelfreflectief, vlot, vrolijk en open. Scherpbier is bijzonder leergierig en geeft ruimte aan andersdenkenden", staat er verder in het juryrapport.
Er werden IJzeren Podiumdieren uitgereikt in totaal vijf categorieën. Zo werd onder meer TivoliVredenburg in Utrecht bekroond in de categorie Beste Podium, waarin ook Het Burgerweeshuis was genomineerd.
De IJzeren Podiumdieren worden sinds 1997 jaarlijks uitgereikt door de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF). Vorig jaar werd Anne Riemersma van poppodium Hedon uit Zwolle onderscheiden als 'beste directeur'. Frank Satink van poppodium Metropool in Hengelo kreeg in 2016 een Podiumdier als 'Beste programmeur'. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.