nieuws

"Alleen als het warm water regent in Haaksbergen winnen wij het nog"

Een schaatsmarathon in Gramsbergen
Een schaatsmarathon in Gramsbergen © RTV Oost
De kans dat de eerste marathon op natuurijs verreden wordt op de combibaan in Gramsbergen is klein. "Er ligt nu een centimeter ijs", zegt voorzitter Hilko Odink. "Het is in principe een verloren strijd."
"Het moet warm water gaan regenen in Haaksbergen willen we het nog van ze winnen", zegt Odink, die verwacht dat Haaksbergen de beste papieren heeft voor het organiseren van de eerste marathon op natuurijs. 

Haaksbergen drie centimeter

Dat lukte Haaksbergen vorig jaar ook al. IJsvereniging IJSCH verwacht dat na nog een nacht matige vorst de ijsvloer morgen drie centimeter dik is. En dat is genoeg voor het rijden van een schaatsmarathon. 
Odink wijt de dunnere ijsvloer in Gramsbergen onder meer aan de minder strengere vorst in dat deel van de provincie Overijssel. "Maar we hebben de baan ook helemaal opnieuw op moeten bouwen omdat er sneeuw en blad op lag. Gisteren hebben wij pas water op de combibaan gezet."

Te grote achterstand

In Haaksbergen werd vanmorgen zo'n twee centimeter ijsdikte gemeten. Dat is maar een centimeter meer dan in Gramsbergen, maar die achterstand haalt Odink met zijn mensen niet meer in, verwacht hij. Morgen ligt er drie centimeter in Haaksbergen, zover zal het in Gramsbergen dan nog niet zijn. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.