nieuws

Provincie Overijssel heeft begrip voor emoties bij Stop Afvalwater Twente

Verontreinigd afvalwater in bodem Twente
Verontreinigd afvalwater in bodem Twente © RTV Oost
Provincie Overijssel heeft begripvol gereageerd op de stap van Stichting Stop Afvalwater Twente om niet langer deel te nemen aam het overleg over de mogelijke hervatting van afvalwaterinjecties in de Twentse bodem.
De stichting stapte vanmiddag op uit de klankbordgroep, waarin de stichting samen met de provincie en betrokken Twentse gemeenten met de NAM en het ministerie van Economische Zaken bespreken wat mogelijke alternatieven voor de afvalwaterlozingen kunnen zijn.
In het eindrapport wat vanmiddag ter tafel kwam werd duidelijk dat alternatieven als zuivering van het afvalwater financieel niet haalbaar zouden zijn. Stop Afvalwater Twente zegde vervolgens het vertrouwen in de NAM op en liepen per direct weg uit het overleg.

Accepteren

"Jammer dat die keuze door de Stichting Stop Afvalwater Twente is gemaakt. Maar het is een stap die we moeten accepteren", laat een provinciewoordvoerder desgevraagd weten. "De provincie heeft begrip voor de emoties en de zorgen die bij de stichting leven voor de toekomst van Twente."
Provincie Overijssel ziet het als taak om op te treden als belangenbehartiger van het deel van de Twentse bevolking dat zich zorgen maakt over een hervatting van het lozen van afvalwater uit de oliewinning in de Twentse bodem en zal daarom de rol van de stichting in het overleg met de NAM en de minister overnemen.
"De klankbordgroep biedt een mogelijkheid om met beide partijen in gesprek te blijven en dat zullen we in deze setting blijven doen", aldus de provinciewoordvoerder.       
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.