nieuws

Spanning stijgt in Haaksbergen en Arnhem; minder hard gevroren dan gedacht

De spanning in Haaksbergen en Arnhem is om te snijden. Komt er vanavond een schaatsmarathon op natuurijs of niet. Beide schaatsverenigingen houden een slag om de arm, want het heeft vannacht minder hard gevroren dan gedacht.
Zowel in Haaksbergen als in Arnhem vroor het niet veel meer dan vier graden. En dat terwijl er uitgegaan werd van -8 graden. 

Haaksbergen

Hoe dik het ijs in Haaksbergen is, is niet bekend. Om acht uur is ijsmeester Willem Hut van de KNSB in Haaksbergen om bij het eerste boormoment van vandaag te zijn. Tot die tijd mag er niet gekeken worden hoe dik het ijs is.
"We gaan eerst met elkaar spreken om te zien hoe het ervoor staat. Ik ken de vereniging van vorig jaar en toen was alles pico bello in orde. Maar het gaat om het ijs. Hoe groot de kans is dat er vandaag een marathon wordt geschaatst, daar durf ik nog geen antwoord op te geven."

Arnhem

IJsmeester Gerrit Wijers van ijsvereniging Thialf in Arnhem heeft er volgens Omroep Gelderland een hard hoofd in dat de eerste marathon in 2017 op natuurijs vandaag in Arnhem wordt verreden.
Om een marathon te mogen organiseren, is er volgens schaatsbond KNSB drie centimeter ijs nodig. Maar volgens de ijsmeester had het harder moeten vriezen om dat te bereiken.
"Het is niet de -8 of -10 geworden die we gehoopt hadden. Want dan hadden we vaker kunnen overlagen." De ijsdikte in Arnhem is volgens Omroep Gelderland nu maar net iets meer dan één centimeter.

Noordlaren
De KNSB heeft Noordlaren ook nog niet definitief afgeschreven. Als het ijs in Haaksbergen en Arnhem niet dik genoeg is, dan wordt er ook naar Noordlaren gekeken. Daar vroor het vannacht een stuk harder, de temperatuur dook ruim negen graden onder nul. De ijsvereniging is alleen pas gisteren begonnen met de voorbereidingen, waardoor het ijs mogelijk minder dik is.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.