nieuws

Ode aan componist Harry Bannink

Ton Ouwehand vindt dat een groot componist, Harry Bannink, eigenlijk een beetje wordt vergeten. Bannink heeft duizenden liedjes voorzien van muziek.
Bannink is misschien wel een beetje een vergeten legende uit de provincie. Bijna niemand kent het repertoire van Harry Bannink. Bannink heeft gewerkt met grootheden als Annie M.G. Schmidt, Michel van der Plas en Willem Wilmink componeerde. 
Ouwehand heeft twee boeken geschreven over de componist. "Je kent vaak wel de naam van de zanger of soms de tekstschrijver, maar niet die van de componist. Terwijl Bannink echt ontzettend veel heeft gedaan voor de muziek. Aan Willem Wilmink is een theater vernoemd, een plein en aan Bannink in het begin alleen een stukje stoep"
Bannink was een hele aardige man, dat hoorde Ouwehand van heel veel mensen. De titel van het boek is dan ook 'Niemand zo aardig als hij'. Volgens de kenners is Bannink een van de grootste componisten die Nederland heeft grootgebracht. "Hij voelde zich geen componist, hij wilde gewoon de teksten die hij kreeg zo goed mogelijk op muziek zetten zodat iedereen de teksten goed kon verstaan."
In Overijssel Vandaag vertelt Ouwehand over het belang van Bannink en de (on)bekendheid van de componist in onze regio. In april komt een tweede boek over Harry Bannink uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.