nieuws

Noordlaren heeft goede papieren voor eerste marathon op natuurijs; KNSB onderweg

Noordlaren mengt zich, na het afkeuren van het ijs in Haaksbergen en Arnhem, weer voor de eerste marathon op natuurijs. Het ijs is gemiddeld 2,5 centimeter dik en rond tien uur vanochtend komt de KNSB naar Groningen om de dikte van het ijs te meten.
In Noordlaren was het ijs vanochtend volgens Willem Bazuin van IJsvereniging De Hondsrug Noordlaren gemiddeld 2,5 centimeter dik. "Het vroor hier dat het kraakt."
Ook nu vriest het nog in Groningen. Volgens RTV Noord vroor het rond half acht nog zeven graden. "Al is het wel bewolkt", zegt Kars Kroeze van IJsvereniging De Hondsrug Noordlaren.
Bij het weerstation in Nieuw Beerta in Groningen werd de koudste nacht sinds 1991 gemeten: het vroor daar 9,1 graden. In Eelde vroor het 9,5 graden.

Haaksbergen

Maandagavond leek Noordlaren afgetroefd te worden door Haaksbergen of Arnhem. Maar omdat de temperatuur in Overijssel en Gelderland niet verder dan vier graden onder nul kwam, werd het ijs niet dikker.
IJsmeester Willem Hut van de KNSB was vanochtend bij het eerste boormoment van de dag in Haaksbergen en concludeerde dat het ijs nog te dun is, namelijk twee centimeter. Om een marathon veilig te kunnen schaatsen, moet het ijs minimaal drie centimeter dik zijn.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.