Kunstenaars in gekraakte kerk Boekelo trotseren vrieskou

De kunstenaars in het oude kerkje in Boekelo blijven ondanks de vrieskou in het gekraakte pand. Alleen de rechter kan ze wegkrijgen.

Begin december vorig jaar namen de kunstenaars intrek in het leegstaande kerkje. Eind december werd het gebouw op last van de eigenaar door de politie ontruimd, volgens de krakers was er echter sprake van 'huisvredebreuk'. Vorige week keerden de kunstenaars weer terug naar het pand.

"We willen het behouden voor het dorp, dit keer laten we ons er niet zomaar uitzetten. Als het moet stappen we naar de rechter", aldus Kitty Kruidhof namens de kunstenaars. De kunstenaars willen het pand opknappen en gebruiken als atelier en voor dorpsactiviteiten.

Heel vervelend

De Protestantse Gemeente Usselo is eigenaar van het pand aan de Kwinkelerweg. Kerkrentmeester Jan Berenbroek spreekt van een "heel vervelende situatie". Er is een sloopvergunning voor het pand, daarna wordt er een woonhuis gebouwd. De krakers zijn volgens Berenbroek in overtreding, maar hij laat zich niet uit over eventuele stappen.

Zondagmorgen in Hoogtij, na het nieuws van 0800 uur.

Meer over dit onderwerp:
Boekelo Cultuur Nieuws Verhalen
Deel dit artikel:

Reageren