nieuws

Gevluchte inbrekers alsnog gepakt na 'heterdaadje' in Enschede

Mannen aangehouden na inbraak in Enschede
Mannen aangehouden na inbraak in Enschede © iStock
Drie mannen die zaterdag op de vlucht sloegen nadat ze op heterdaad waren betrapt bij een inbraak in een woning in Enschede, zijn gisteren alsnog aangehouden. Eén van de verdachte kon worden gepakt omdat hij een schoenafdruk had achtergelaten in de sneeuw.
De mannen maakten onderdeel uit van een vijftal dat zaterdagmiddag probeerde in te breken in een woning aan de Dotterbloemstraat. Getuigen zagen dat de mannen een deur probeerden open te breken en waarschuwden de politie. 
Twee verdachten, van 17 en 19 jaar, werden op heterdaad aangehouden. Bij het daaropvolgende onderzoek werden gisteren nog twee Enschedeërs van 17 jaar opgepakt die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij de inbraak.

Foto en sneeuw verraden inbreker

Op de Boddenkampsingel in Enschede werd maandagochtend ook nog een 32-jarige man zonder vast adres aangehouden. De man, een bekende van de politie, bleek te voldoen aan het eerder door een getuige opgegeven signalement. De getuige had bovendien een foto van de man gemaakt.
Bij de 32-jarige man werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. In de buurt vonden agenten spullen terug die bij enkele inbraken in de buurt waren buitgemaakt. Schoensporen in de sneeuw die bij de spullen waren gezien, bleken overeen te komen met de schoenen die de 32-jarige droeg.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.