nieuws

Lid Partij voor de Dieren sinds protestactie Dalfsen bedreigd: "Ik ben lamgeslagen"

De noodkreet van Ria Mutter uit Dalfsen
De noodkreet van Ria Mutter uit Dalfsen © Facebook / Ria Mutter
"Ik ben lamgeslagen. Je bent iets goeds aan het doen en dan wordt er zo op gereageerd." Dat is de reactie van Ria Mutter uit Dalfsen op de dreigbrieven die zij sinds 2015 ontvangt.
Mutter schreef gisteravond een noodkreet op Facebook, waarin ze aangaf de bedreigingen zat te zijn.
In 2015 deed de Dalfsenaar mee aan de protestbijeenkomst in haar woonplaats tegen de mestvergister van boer Huisman. Die bijeenkomst liep volledig uit de hand. Kort daarna ontving Mutter naar eigen zeggen de eerste dreigbrief, van een afzender die zich 'agrariërs uit Dalfsen' noemt.

Gesprek met burgemeester

Inmiddels heeft Mutter zes dreigbrieven ontvangen. "Op 18 juli hebben we de vijfde dreigbrief gehad. We hebben toen een gesprek gehad op het gemeentehuis, waar ook burgemeester Han Noten bij aanwezig was."
Volgens Mutter heeft Noten een idee uit welke hoek de brieven komen.  "En in dat gesprek werd door een aantal mensen, van wie ik de namen niet kan noemen, verzocht of er gestopt kon worden met het sturen van de brieven."

'Het houdt nooit op'

Een paar maanden lang ging het goed, tot er halverwege november weer een brief kwam. Mutter besloot er destijds geen aandacht aan te willen schenken, maar heeft nu alsnog de brief aan de daders op Facebook geplaatst.
Ze zegt aangifte te hebben gedaan van de bedreigingen. "En de politie doet haar uiterste best." Maar voor Mutter is de maat vol: "Ik ben door de brieven al gestopt met het vrijwilligerswerk dat ik deed."

Oproep

Op haar Facebookpagina doet Mutter dan ook de oproep aan mensen die meer informatie over de dreigbrieven hebben om zich te melden. 'Wij zouden dit als gezin erg op prijs stellen'.
De gemeente Dalfsen was vanavond niet bereikbaar voor commentaar.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.