nieuws

Gary Hekman had eerste natuurijsmarathon liever in Haaksbergen geschaatst

De eerste natuurijsmarathon wordt morgenvroeg in Noordlaren verreden. Het Groningse dorp leek de eer (opnieuw) aan Haaksbergen te moeten laten, maar de weergoden zitten Noordlaren dit keer mee.
Een van de favorieten voor de zege is Gary Hekman uit Kampen. Vorig jaar pakte hij de winst toen de eerste natuurijsmarathon werd verreden in Haaksbergen.
Hij had graag gezien dat het Overijsselse dorp opnieuw de primeur had: "Ik had ook liever gezien dat het in Haaksbergen was, mooi in de provincie, maar Noordlaren gaat ermee vandoor. Iets meer vorst verwacht." Hij vervolgt: "Haaksbergen was iets dichterbij. Vorig jaar goede herinneringen aan overgehouden en mooi in de provincie."

"Een beetje gek"

Hekman probeert uit te leggen waarom het zo mooi is om weer om natuurijs te kunnen rijden: "Je moet er een beetje gek voor zijn. Je moet wel fan van het schaatsen zijn om het te begrijpen denk ik. De kou die weer komt, de vrijheid van het schaatsen. Dat je gewoon weer op een baantje in de hoek van een dorp kan rijden, dat is wel weer het mooie eraan ja."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.