nieuws

Robin Hood in Hertme ontvangt vijfduizend euro uit provinciaal cultuurfonds

Theater Robin Hood in Hertme
Theater Robin Hood in Hertme © Romy Wieffer
Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft het theaterspektakel Robin Hood in Hertme een bedrag van vijfduizend euro toegewezen.
Uit handen van de Overijsselse commissaris van de Koning Ank Bijleveld namen Bernadet Wieffer en Wim Menheere van de werkgroep Robin Hood de cheque in ontvangst tijdens een bijeenkomst in theater De Gashouder in Dedemsvaart. Totaal ontvingen afgevaardigden van 57 organisaties een cheque voor het stimuleren van projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap.

Productieleider Harry Lutkenhaus van het openluchtspel in Hertme is blij met de toekenning: "We zijn nu volop bezig met de decors, kostuums, paarden en koetsen. Dit vraagt de inzet van vele vrijwilligers, maar we kunnen ook elk financiële steun goed gebruiken."

Openluchttheater Hertme in Middeleeuwse sferen

Het Openluchttheater Hertme wordt voor de theatervoorstelling Robin Hood van 25 tot en met 28 mei in Middeleeuwse sferen gebracht. Lutkenhaus: "Je komt als bezoeker straks niet alleen naar de voorstelling kijken, maar je wandelt letterlijk een ander tijdperk in. Op de markt kun je Middeleeuwse waren kopen, eten & drinken zoals toen gebruikelijk was en je vermaken met oud-Engelse spelen. En daartussen figureren allerlei spelers die als het ware kleine stukjes opvoeren. En dan moet de hoofdvoorstelling nog beginnen."
De kaartverkoop voor het belevingstheater is inmiddels van start gegaan op de website www.robinhoodinhertme.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.