nieuws

Nu ook hulp mogelijk voor urgente financiële nood in Almelo

Mensen uit de regio Almelo, die in echt grote financiële nood verkeren, kunnen vanaf vandaag een beroep doen op een nieuwe hulpverleningsinstelling: Stichting Urgente Noden Nederland.
De stichting bestaat al langer. Er zijn verspreid over het land al 22 vestigingen van deze stichting, maar Almelo had er nog niet een. 

Uitzichtloze financiële situatie

De Stichting Urgente Noden is er voor hen die in een ernstige of uitzichtloze financiële situatie zitten. Als alle andere hulpverleningsinstanties hun werk hebben gedaan en er is nog steeds financiële nood, dan kan men een beroep doen op SUN Twente.
Het verzoek om hulp moet worden gedaan via een wijkcoach of buurtwerker. 

Therapie voor kind

Dennis Oude Nije Weme is wijkcoach in Enschede, hij doet dat wat vroeger maatschappelijk werk genoemd werd. Enschede kent al een stichting voor acute financiële hulp sinds 1997 en Dennis heeft daar in zijn werk al vaak gebruikt van gemaakt.
Hij heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat een kind dat therapie nodig had, vervoerd kon worden van en naar de therapeut in een andere gemeente. Zonder de hulp van SUN Twente had de jongen het zonder therapie moeten doen.

Geld voor de tandarts

Ook vroeg hij wel eens budget aan voor het tandartsbezoek van iemand die dat hard nodig had maar het zelf niet kon betalen. Dennis is blij dat ook mensen in de regio Almelo nu een beroep kunnen doen op de Stichting Urgente Noden.

Datzelfde geldt voor Diet Boes, voorzitter van de Enschedese vestiging voor bijzondere noden. Zij heeft het aantal aanvragen voor hulp in de laatste paar jaar weer zien toenemen.

Altijd nodig

Volgens haar zal er altijd acute financiële hulp nodig blijven en is dat in Almelo niet anders dan in Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.