nieuws

Topondernemer Marco Aarnink breekt stoffige markt open

De Bathmense topondernemer Marco Aarnink gaat het stoffige imago van quilten afpoetsen. Hij wil de markt openbreken met stoffengroothandel Rhinetex. "We gaan meer online doen. Zo moet de site een inspiratieplatform worden, waar creatievelingen recepten vanaf kunnen halen om leuke producten te maken."
Het bedrijf is nu nog gevestigd in Andelst, maar is daar uit z'n jasje gegroeid. "We gaan daarom naar een vertrouwde plek van mij, het oude oude pand van Drukwerkdeal." Met Drukwerkdeal vergaarde Aarnink zijn fortuin. "De cirkel is rond", aldus de ondernemer die als jongen begon als stoffenhandelaar op de markt. Toen mede-marktkooplieden aan Aarnink vroegen om visitekaartjes te laten maken, stuitte hij op hoge drukwerkkosten. Hij dacht dat het anders kon en startte Drukwerkdeal. Door opdrachten te bundelen, kon goedkoper gedrukt worden. "Massa is kassa", aldus Aarnink. Een aantal jaren geleden verkocht hij het bedrijf voor 24 miljoen euro.
Nu is Rhinetex is één van zijn speerpunten. "Je ziet in het buitenland dat het werken met ons soort stoffen superhip is. Dat komt in Nederland ook steeds meer." Sinds de komst van Aarnink bij Rhinetex worden er ook stoffen geleverd aan Engeland. Daarvoor leverde het bedrijf al aan 1700 hobbywinkels op het Europese vasteland. "Nu we Engeland erbij hebben, gaan we verdubbelen in onze stoffendistributie", zegt mede-eigenaar Irene Amse uit Diepenveen. 
In de toekomst wil het bedrijf mogelijk ook zélf stoffen gaan bedrukken. "Daar zijn nieuwe technieken voor in ontwikkeling", zegt mede-eigenaar Maarten Amse. "Dan moet je denken aan een jaar of vijf. Mogelijk doen we dat ook via partners", zegt hij. "Nu nog moeten onze klanten grote rollen stof afnemen. Hoe mooi zou het zijn, als ze van achter hun computer ook kleinere stukken kunnen bestellen, met hun eigen print."
Ook al lijkt quilten van buitenaf nogal stoffig, voor Aarnink is deze stap eigenlijk heel logisch. "Iedereen komt in aanraking met stoffen, iedere dag. Het is dus eigenlijk een massa-product. En daar hou ik van, ik hou van massa", zegt hij met een glimlach. En inmiddels weten we allemaal waarom, want 'massa is kassa'. Het bedrijf Rhinetex verhuist dit voorjaar naar Deventer en telt dan zo'n 30 medewerkers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.