nieuws

Vijf crossmotoren uit schuur in Dalfsen gestolen: hele familie gedupeerd

Uit een schuur aan de Dommelerdijk in Dalfsen zijn vannacht vijf crossmotoren gestolen. Door de diefstal van de motoren is een hele familie gedupeerd: een vader, zijn twee zoons en zijn broer.
"Ze mochten alles meenemen, behalve dit. Neem mijn tv mee, maar blijf van mijn motoren af. Dat is mijn passie, daar ligt mijn hart", vertelt Manuel Hoogers, eigenaar van drie van de vijf motoren. 
"Twee van de motoren zijn van mijn broer, eentje gebruik ik zelf en de twee anderen worden gebruikt door mijn zoons."

Diefstal was voorbereid
Volgens Hoogers is de diefstal gisteren overdag voorbereid. "Ze moeten geweten hebben dat ze er gestaan hebben en ze zijn heel doelgericht te werk gegaan."
"Ik weet zeker dat ze de diefstal voorbereid hebben", gaat Hoogers verder. "Bij de schuur waarin ze stonden hangt een lichtsensor. Die deed het de avond ervoor nog. Die hebben ze overdag  onklaar gemaakt, want toen ik gisteravond even weg ging, viel me op dat het licht het niet deed."
Over twee sloten
Ook een rijplank die achter de schuur lag is gebruikt bij de diefstal. "Die moeten ze overdag gezien hebben, want in het donker kon je de plank niet zien liggen", stelt de Dalfsenaar. 
De rijplank werd gebruikt om de motoren over twee sloten te rijden. "Ze zijn over twee sloten en door een weiland gesleept en vervolgens zo'n 300 meter verderop in een busje geladen."
De dieven kwamen de schuur binnen door een ruit in te slaan. "En vervolgens hebben ze van binnenuit een van de drie roldeuren opengemaakt om de motoren naar buiten te rijden."
Waarde: 20.000 euro
Hoogers lijkt niet alleen bestolen van zijn passie, ook kan het hem nog flink in de papieren gaan lopen. De verzekering keert namelijk niets uit. 
"Dit valt niet onder de inboedel, vertelden ze." De vijf motoren hebben samen een waarde van ongeveer 20.000 euro. "De jongste was nog maar een paar maanden oud."

Volgende wedstrijd over tien dagen

De volgende wedstrijd die voor Hoogers op de kalender staat, komt waarschijnlijk veel te vroeg. "Over tien dagen zou ik een wedstrijd rijden, maar dat ga ik vermoedelijk niet redden."
"Maar ik moet bekennen: daar staat mijn hoofd nog niet naar. Daar heb ik nog niet eens over nagedacht. Ik ben nu nog te boos."
Politie zoekt getuigen
Van de diefstal is aangifte bij de politie gedaan. Die zoekt mensen die iets gezien hebben dat te maken kan hebben met de diefstal die tussen 0.00 uur en 07.00 uur is gepleegd. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.