nieuws

Dierenopvang Enschede: "Afrikaanse nimmerzat gaat langzaam vooruit"

De nimmerzat in een kooi in Enschede
De nimmerzat in een kooi in Enschede © RTV Oost / Jaap Even
De Afrikaanse nimmerzat, die eerder deze maand werd binnengebracht bij een dierenopvang in Enschede, gaat langzaam vooruit. Paulette Baake van de opvang maakt zich nog wel zorgen over de poten van het dier, die door de kou zijn aangetast.
"De nimmerzat hoort hier natuurlijk niet in de natuur thuis", vertelt Baake. "Maar op de één of andere manier is hij hier toch op straat terecht gekomen. Hoe dat is gebeurd, weet ik niet. Maar het is nu zaak om de vogel weer hersteld te krijgen."

'Eet de oren van mijn hoofd'

Sinds het moment dat de nimmerzat werd binnengebracht, zit het dier apart in een kooi. "Inmiddels wel in een wat groter exemplaar dan in het begin. En hij krijgt soms ook gelegenheid om wat rond te wandelen, maar daar heeft'ie helemaal geen zin in. Hij eet inmiddels de oren van mijn hoofd en komt goed aan. Alleen die poten. Dat is nog niet zoals het wezen moet."
De Afrikaanse nimmerzat werd sinds november al op meerdere plaatsen in Twente gesignaleerd. Tot de vogel uiteindelijk zo verzwakt was, dat hij gemakkelijk gevangen kon worden om in Enschede ondergebracht te worden.

Dierentuin in Nederland

Door de kou zijn de poten van de nimmerzat aangetast, zegt Baake. "Tot die tijd wil ik er ook niemand bij hebben. Hij moet eerst rustig genezen. Als dat al lukt. En dan moeten we proberen er onderdak voor te vinden." Hoewel ze er verder niets over kwijt wil, zou er al contact zijn met een dierentuin in Nederland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.