nieuws

Steenwijkerland wil 'benaderbare burgemeester met visie op de toekomst'

Gemeente Steenwijkerland
Gemeente Steenwijkerland © Cindy Hofhuis
Een benaderbare burgemeester met een duidelijke visie op de toekomst. Dat is volgens de gemeente de wens van de inwoners van Steenwijkerland.
Na het vertrek van burgemeester Marja van der Tas afgelopen zomer en de benoeming van waarnemend burgemeester Bats, wilde de gemeente mensen de mogelijkheid geven om mee te denken over hoe de ideale burgemeester van Steenwijkerland er uit zou moeten zien.
In november is de zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor Steenwijkerland gestart met het online zetten van een aantal stellingen voor inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden. In totaal hebben 535 mensen met behulp van de stellingen hun mening gegeven. De uitslag is nu bekend. Volgens de gemeente is er een duidelijk beeld ontstaan van de nieuwe burgemeester.

Wat voor soort mens?

Via de stellingen werd gevraagd wat voor soort mens de Steenwijkerlanders willen als burgemeester. Moet de nieuwe burgemeester vooral mensgericht zijn of meer een zakelijk manager? Moet hij of zij vooral ruimte geven aan anderen of zelf op de voorgrond willen treden? Een snelle beslisser zijn of meer een wijs en bedachtzaam iemand?
Volgens plan wordt de profielschets in de gemeenteraadsvergadering van 31 januari vastgesteld. Dit gebeurt in aanwezigheid van de Commissaris van de Koning van Overijssel Ank Bijleveld-Schouten. Kort daarna wordt de vacature voor burgemeester van Steenwijkerland opengesteld.
De verwachting is dat net voor of na de zomervakantie bekend wordt gemaakt wie de nieuwe burgemeester van Steenwijkerland wordt.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.