nieuws

Heracles klaar voor derby: "Heel mooie wedstrijd om iets recht te zetten"

Heracles-trainer John Stegeman kiest vrijdag in de derby tegen FC Twente waarschijnlijk voor dezelfde elf spelers die afgelopen weekend met 4-1 van FC Groningen verloren.
"Ik moet zeggen dat die klap wel hard is aangekomen", geeft middenvelder Joey Pelupessy toe. "De nederlaag had zelfs nog groter kunnen uitvallen. Dat was geen goede zaak om zó na de winterstop te beginnen."

Tactisch getraind

"Deze week hebben we aardig wat tactisch getraind. We hebben de belangrijkste punten bekeken en omgezet in de trainingen. Daar moeten we het nu mee gaan doen en dat geeft ook wel een rustiger gevoel. Alleen het moet er natuurlijk nog wel uitkomen in de wedstrijd", aldus Pelupessy.
Tim Breukers maakt vrijdag weer deel uit van de wedstrijdselectie. De verdediger kampte deze week met wat hamstringklachten, maar is op tijd fit. Brahim Darri, die een scheurtje in zijn hamstring heeft, ontbreekt nog wel. Hij is naar verwachting tot begin februari uitgeschakeld. Ook Mark-Jan Fledderus (knie) en Gor Agbaljan (achillespees) zijn niet inzetbaar.

"Voor onze supporters dé wedstrijd"

De Twentse derby leefde in het verleden enorm. Volgens Pelupessy is dat niet minder geworden: "Het blijft gewoon leven hier. Deze wedstrijd blijft voor veel supporters in de regio dé wedstrijd en absoluut ook voor onze supporters. Als je vorige week zo'n harde klap hebt gekregen wil je heel graag iets rechtzetten. Als dat in zó'n wedstrijd kan, is dat een heel mooi moment."
De derby begint morgenavond om 20.00 uur in Enschede en is live te volgen via Radio Oost.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.