nieuws

Steenwijkerland maakt afspraken voor nieuwbouw in Sint Jansklooster

Steenwijkerland heeft met woningstichting Wetland Wonen afspraken gemaakt voor de bouw in 14 hofwoningen in Sint Jansklooster. Het gaat hierbij om nieuwbouw voor ouderen.
Wethouder Bert Dedden en directeur Marcel Timmerman van Wetland Wonen hebben daarvoor vandaag een overeenkomst getekend. De hofwoningen passen in de visie die Wetland Wonen heeft op samen wonen en samen zorgen in het kader van Nabuurschap. Het plan is in samenspraak met de gemeente Steenwijkerland en bewoners ontwikkeld.

Plan speelt in op woonwensen van ouderen

Uit onderzoek van Wetland Wonen blijkt dat mensen graag in de dorpen willen blijven wonen waar ze zich thuis voelen. De oudere inwoners willen daarbij ook graag dichtbij voorzieningen wonen, zelfstandig blijven wonen en hulp en sociale contacten naar behoefte kunnen regelen. Ook wonen ouderen het liefst in een vriendelijke, groene omgeving.
Het plan voor 14 seniorenwoningen is onderdeel van het project ‘Herstructurering Molenbuurt – Monnikenweg’, dat voorziet in de nieuwbouw van 34 woningen. In dit project worden naast de genoemde hofwoningen nog eens twintig nieuwe woningen herbouwd na de sloop van 19 woningen in Sint Jansklooster. 
Met de bouw wordt volgend jaar begonnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.