nieuws

Zeventien jaar bouwen aan een zeilboot: "Benieuwd hoe ze vaart"

Zeventien jaar lang heeft Harmen Timmerman uit Olst aan een zeilboot gewerkt. Nu is het schip bijna af.
"Als klein jongetje liep ik al met de gedachte rond om ooit een boot te bouwen", vertelt Harmen. "Die plannen liet ik jaren geleden aan mijn vader horen en die werd ook enthousiast. Toen hebben we besloten om de droom samen uit te voeren."

Bouwen

Zo begon het lange bouwproces. Het hout voor de boot werd gekapt in Ommen. Daarna konden vader en zoon in hun vrije tijd met de boot aan de slag. "Mensen zeiden eigenlijk altijd 'weet je wel waar je aan begint', maar mijn passie was zo groot dat ik het gewoon gedaan heb."
Eindresultaat
En nu, zeventien jaar later, is het schip bijna klaar om het water in te gaan. Zijn vader kan het eindresultaat helaas niet meer zien. Hij overleed in 2015. "Dat raakt mij, maar we hebben het goed afgesloten. Ik heb hem een speciaal plekje op de boot gegeven. Een portret van hem hangt onderaan de mast."

Te water

Hoe de boot uiteindelijk zal varen is ook voor Harmen nog een verrassing. "Ik heb nog geen idee hoe dat zal zijn, maar het lijkt mij in ieder geval een bijzondere ervaring." Op 8 april kan Harmen die ervaring beleven. Dan gaat het schip te water.
Bekijk de reportage hiernaast.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.