nieuws

Eigenaar gestolen crossmotoren Nieuwleusen: "Ik hoop en bid dat de dieven tot inkeer komen"

De diefstal van zijn geliefde crossmotoren hakt er in bij enduro-rijder Manuel Hoogers; "eikels zijn het", zegt hij over de dieven.
De crossmotor waarmee hij begin december nog vierde werd op het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Holten is weg. Net als de twee crossmotoren van zijn zoontjes en de crossmotor van zijn broer. 

Marktplaats

De motorcrosser uit Nieuwleusen vermoedt dat de dieven op zijn spoor zijn gekomen via marktplaats.nl, hij had er één motor voor verkoop op geplaatst. "Ik denk dat zo ze een link hebben gelegd naar waar ik woon." Via een weiland en over een sloot achter zijn schuur namen de dieven de motoren mee.
"Schitterend parcours", zegt Hoogers kort daarna weer met met stralende ogen over het kampioenschap in Holten. Het verraadt zijn liefde voor de motorcross. En het maakt ook duidelijk hoeveel pijn hij nu heeft. "Het is je passie en daarom ben ik hier niet blij mee, zachtjes uitgedrukt."

Juridisch niet onderlegd

De nachtelijke diefstal eerder deze week, doet Hoogers het ergste vrezen als het gaat om wedstrijden rijden in de nabije toekomst. De crossmotoren, waarde 20.000 euro, waren niet verzekerd. Geld voor nieuwe is er niet.
Manuel Hoogers: "Ik ben juridisch niet onderlegd, ik ben timmerman. Wat we krijgen, krijgen we. En anders hebben we vreselijke pech. Erg zuur."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.