nieuws

Winkels Het Stroink weer open na nachtje dweilen vanwege kapotte sprinkler

Het was vannacht even flink aanpoten met de dweil maar alle winkels van winkelcentrum Het Stroink in Enschede zijn vandaag weer open. Een deel van het winkelcentrum kwam gisteravond blank te staan nadat een sprinklerkop was geknapt.
Vanmorgen vroeg leek het bijna alsof er niets was gebeurd, maar bij bijvoorbeeld Albert Heijn weten ze wel beter. Daar is een groot deel van de nacht doorgewerkt om alles op te ruimen. "Het gebeurde bij het neerlaten van een luik bij de ingang. Dat doen we twee keer per dag, zeven dagen per week. En nu ging het dus ineens verkeerd", zegt bedrijfsleider Rekers van de supermarkt.

Gespecialiseerd bedrijf

De vulploeg was nog aanwezig, evenals personeel bij de bloemist en drogist aan de overkant van de hal. De brandweer reageerde op het brandalarm en er werd een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld om het water weg te krijgen.
De schade aan producten in de winkel valt mee. "De stellingen staan een stukje van de grond, dus daar is niets mee gebeurd. Er is alleen wat schade aan producten die op de grond stonden. Het is meer de schade eromheen, zoals de bedradingen. Gelukkig hadden we de kassa's op tijd klaar en heeft het publiek er nauwelijks iets van gemerkt", aldus Rekers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.