nieuws

Topdrukte bij mobiele houtzagerij Rechterschot uit Lettele

De mobiele houtzagerij van Wim Rechterschot uit Lettele draait op dit moment overuren.
Geen probleem voor de inmiddels 69-jarige bevlogen natuurliefhebber. 'Als je oud wilt worden én ook nog eens op een fitte manier dan moet je in beweging blijven', aldus Rechterschot.

Van café tot mobiele houtzagerij ...

Twintig jaar geleden stopte Rechterschot met zijn werkzaamheden als caféhouder en kocht een mobiele houtzagerij. 'Mijn liefde voor de natuur en hout is groot. Ja, en dan kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan. Vroeger kwam het hout naar de zagerij en nu komt de zagerij naar het hout', aldus Rechterschot. 

Verantwoord bosonderhoud ...

'Dat en de interesse voor goed bosonderhoud bij voornamelijk particuliere landgoederen maakt dat ik het momenteel ontzettend druk heb. Ik ben de enige werknemer van Houtzagerij Het Laar uit Lettele en ben dus verantwoordelijk voor de bediening van de vrachtwagen, shovel en zaaginstallatie', aldus de bevlogen Letteler.

Geen pensioen voor mij ...

'Twintig jaar geleden heb ik een enorm groot risico genomen door de mobiele houtzagerij aan te schaffen maar ik geniet nog elke dag van de aankoop. Met pensioen? Nee joh, ik blijf lekker doorwerken. Dit is voor mij hobby', aldus Rechterschot.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.