nieuws

Gewapende nepagenten mogelijk ook betrokken bij andere overvallen

De gewapende mannen met nep-politiekleding die vanmorgen een woning in Almelo probeerden te overvallen, waren mogelijk ook betrokken bij andere overvallen in Almelo, Wierden en Zwolle. De politie onderzoekt of er een verband is.
Bij de eerdere overvallen in Almelo, Wierden en Zwolle werd de vluchtauto later brandend teruggevonden. De politie doet daarom nu de oproep aan mensen om op te letten of ze ergens een brandende auto zien. 
Even na negen uur vanmorgen verschenen twee mannen bij de woning aan de Haven Noordzijde in Almelo. Het duo droeg nep-politiekleding en was gewapend. 

Vluchtauto gestolen

Om onduidelijke redenen mislukte de overval. Daarna gingen de overvallers er vandoor in een zwarte Volkswagen Golf met gouden sportvelgen. In die auto zat nog een derde persoon, deze man droeg een bivakmuts. 
Uit onderzoek van de politie blijkt dat de vluchtauto gestolen is. Dat gebeurde gisteravond, in Apeldoorn. 
De politie heeft vanmorgen sporen- en buurtonderzoek gedaan bij de woning. Het is niet bekend hoe de bewoner van het huis er aan toe is. 

Onder de Loep

Begin november besteedde het opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost aandacht aan de overvallen in Almelo, Wierden en Zwolle. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.