nieuws

Zwolse scouting krijgt hulp van PvdA-politici

Scoutinggroep Indaba uit Zwolle kreeg dit weekend versterking uit onverwachte hoek. De PvdA-politici Sharon Dijksma, Keklik Yucel en Hans Spekman hielpen de scoutingleiders om aan te geven dat zij vrijwilligerswerk belangrijk vinden.
De politici verzorgden activiteiten voor de Bamboe-groep. Er werden met de jonge leden onder andere oud-Hollandse spelletjes gedaan.
Staatssecretaris Dijksma uit Enschede uitte haar waardering voor de inzet van de vrijwilligers. "Als je kijkt naar alle werkzaamheden die zij hier in Zwolle verrichten en je rekent dat om in salaris, dan zou dat de samenleving bijna twee miljoen euro kosten. Het is zo waardevol en niet in geld uit te drukken."
Keklik Yücel, Tweede Kamerlid uit Deventer, noemt de vrijwilligers "helden". "Zij verdienen het om in de spotlights te staan."
De PvdA-politici waren in Zwolle-Zuid in het kader van de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamer-verkiezingen. Na afloop gingen andere vrijwilligers van de PvdA de wijk in om gesprekken aan te knopen met bewoners. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.