nieuws

Jans vreest arbiter Bax niet: "Neem aan dat hij gewoon een goede wedstrijd wil fluiten"

Jans heeft het tijdens de IJsselderby aan de stok met vierde official Bax
Jans heeft het tijdens de IJsselderby aan de stok met vierde official Bax © Pro Shots
PEC Zwolle-trainer Ron Jans krijgt zaterdag in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag voor de tweede keer dit seizoen te maken met scheidsrechter Christiaan Bax. De vorige ontmoeting verliep allerminst vriendelijk.
Bax was de vierde official bij de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles. Het leidde langs de lijn geregeld tot verbale confrontaties tussen de twee. "Ik denk dat Bax en ik elkaar beter niet tegen kunnen komen, want we liggen elkaar geloof ik niet zo", zei Jans toen.
Nog geen drie maanden later leidt Bax zelf wedstrijden in de eredivisie en zijn tweede aanstelling is meteen voor een wedstrijd van PEC Zwolle.
Jans zegt geleerd te hebben van de IJsselderby en verwacht daarom geen nieuwe problemen: "Dat hoop ik niet. Ik vind van mezelf dat ik het toen niet goed en niet handig gedaan heb. Ik heb ook wel gemerkt dat dat gevolgen heeft gehad. Ik zal voor de wedstrijd in ieder geval tegen hem zeggen dat ik het toen anders had moeten doen."
De coach is ook niet bang dat de scheidsrechter zijn gram gaat halen: "Ik neem aan dat Christiaan Bax gewoon een goede wedstrijd wil fluiten. En de trainer van PEC Zwolle moet zich richten op zijn ploeg en niet op de arbitrage."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.