FC Twente wint Twentse derby van Heracles door vroege treffer Andersen

FC Twente heeft vanavond de Twentse derby in eigen huis gewonnen van Heracles Almelo. Door een vroege treffer van Joachim Andersen werd het 1-0 in De Grolsch Veste.
Twente begon goed aan het duel en kreeg al vroeg kansen via Klich en Ünal. Zij scoorden niet, maar na tien minuten was het wel raak. Celina vond Andersen bij de tweede paal en die kopte binnen: 1-0. Aan de andere kant was de eerste kans voor Armenteros, maar hij zag Marsman redding brengen. Ünal dacht de 2-0 te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Kuwas, Seys en Celina probeerden het nog, maar de ruststand was 1-0.
Kort na rust was Kuwas dichtbij vanuit een vrije trap, maar Marsman kon redding brengen op zijn pegel. Kort daarna schoot Bruns een vrije trap net over. Aan de andere kant was Twente enkele keren dreigend, maar het kreeg geen grote kansen. Invaller Vermeij was namens Heracles wel dicht bij de gelijkmaker, maar raakte de bal verkeerd. Ünal was het dichtstbij, hij schoot op de paal. In de rebound werkte Jensen de bal net naast. In de blessuretijd was hij opnieuw dichtbij, maar het bleef bij 1-0.

FC Twente - Heracles Almelo 1-0

1-0 Andersen (10)
Arbiter: Makkelie
Geel: Andersen
FC Twente: Marsman; Ter Avest, Andersen, Thesker, Van der Lely; Mokotjo, Celina (Bijen/89), Klich; Yeboah (Jensen/46), Ünal, Seys (Trajkovski/82).
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Hoogma, Gosens; Bruns (Van Ooijen/81), Pelupessy, Duarte (Vermeij/65); Kuwas, Armenteros, Van Mieghem (Navratil/46).