nieuws

Vier keer is scheepsrecht voor politie Almelo: avontuur man onder invloed eindigt nacht in cel

De man werd uiteindelijk gearresteerd
De man werd uiteindelijk gearresteerd © iStock
De politie in Almelo is de afgelopen nacht vier keer druk geweest met één man: een 24-jarige Slowaak. Na de laatste ontmoeting van de agenten en de Slowaak is besloten om hem te arresteren. Hij ontwaakt vandaag in het arrestantencentrum van de politie in Borne.
Kort na middernacht kreeg de politie voor het eerst met de man te maken. Hij veroorzaakte problemen bij een huis aan de Nieuwstraat. Hij mocht er niet meer in, maar ging daar niet mee akkoord waardoor ruzie ontstond. 

Verwarde man zonder jas
Een uurtje later belden bezorgde Almeloërs de politie, omdat ze een verwarde man zonder jas over straat zagen lopen. Dat bleek ook de 24-jarige man te zijn. 
Amper drie kwartier later mocht de politie opnieuw voor de man uitrukken. Dit keer weigerde hij om uit een taxi te stappen. Kort daarna vonden agenten de inhoud van zijn tas aan het Schouwburgplein. Die spullen heeft de politie toen maar meegenomen, want ze vermoedden al dat ze de man nog wel eens tegen zouden komen die nacht. 

Slapen in andermans auto

En dat vermoeden bleek juist: rond 03.00 uur troffen agenten de man slapend in een auto. De eigenaar van die auto wilde net naar huis en vond de onverwachte logé op de achterbank van zijn voertuig. 
Dat laatste akkefietje was voor de politie reden genoeg om de man in de boeien te slaan. Hij is overgebracht naar het arrestantencentrum van de politie in Borne. Daar mocht hij zijn roes uitslapen, want agenten vermoeden dat hij onder invloed van drugs verkeerde. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.