nieuws

Jan Smeekens wint overtuigend eerste 500 meter op NK sprint

Jan Smeekens
Jan Smeekens © Pro Shots
Jan Smeekens heeft zaterdag bij het NK sprint in Thialf de eerste 500 meter gewonnen. De 29-jarige schaatser uit Raalte zegevierde in 34,85 seconden.
Ronald Mulder eindigde als tweede in 34,98. De dertigjarige Zwollenaar scheurde vlak voor zijn race nog uit zijn pak, maar de schade werd met tape provisorisch hersteld waarna hij alsnog een goede tijd wist te rijden. Dai Dai Ntab, Nederlands kampioen op de 500 meter, belandde met 35,08 op de derde plek.

Michel Mulder vierde

Michel Mulder eindigde als vierde in 35,43. De olympisch kampioen wist zich dit seizoen niet te plaatsen voor de eerste vier wereldbekers, voor het EK sprint en voor de WK afstanden volgende maand in Zuid-Korea. Deelname aan het WK sprint eind februari in Calgary is voor hem de laatste kans om zijn seizoen te redden. Bij het NK sprint is nog één WK-ticket te verdienen. Thomas Krol uit Colmschate werd tiende in 35,82.

Van Beek in achterhoede

Lotte van Beek werd bij de vrouwen tiende op de 500 meter. De schaatsster uit Zwolle, die terug is van langdurig blessureleed, reed een tijd van 39,93. Sanneke de Neeling was de snelste in 38,88. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.