PEC Zwolle weet weer wat winnen is na zege bij ADO Den Haag

PEC Zwolle heeft eindelijk weer een overwinning geboekt in de eredivisie. De formatie van trainer Ron Jans, die op 30 oktober voor het laatst drie punten mocht bijschrijven, won dik verdiend op bezoek bij ADO Den Haag. Het werd 1-2.
In het Kyocera stadion kende de eerste helft een aaneenschakeling van kansen. PEC Zwolle kreeg al vroeg de uitgelezen mogelijkheid op de openingstreffer, maar Ehizibue vond van dichtbij doelman Setkus op zijn weg. Aan de overkant was het na tien minuten wel raak via Kastaneer, die geheel vrijstaand een hoekschop binnen kon koppen. De bezoekers rechtten de rug en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Menig en Holla hadden het vizier niet op scherp, maar acht minuten voor rust werd de 1-1 wel gevonden door Ehizibue, die na een pass van Thomas feilloos raak schoot.
Na rust ging PEC door met aanvallen en kreeg al snel loon na werken. Een mooie aanval eindigde uiteindelijk bij Brock-Madsen en de aanvaller wist beheerst binnen te tikken, 1-2. De Zwollenaren creëerden in het vervolg kansen om de wedstrijd definitief te beslissen maar kregen de verlossende 1-3 er maar niet in. Met name Brock-Madsen hielp veel kansen om zeep. Uiteindelijk bleef het bij 1-2 en daardoor boekt PEC Zwolle een verdiende overwinning.

ADO Den Haag - PEC Zwolle 1-2

1-0 Kastaneer (10)
1-1 Ehizibue (37)
1-2 Brock-Madsen (56)