nieuws

Vier jongens zakken door het ijs op de Dedemsvaart; één van hen raakt onderkoeld

Vier jongens zijn afgelopen nacht door het ijs op de Dedemsvaart gezakt. Het ging mis ter hoogte van het kruispunt van de Moerheimstraat met de Stegerensallee. De vier vrienden in de leeftijd van 16 en 17 jaar zijn door omstanders uit het water gered. Eén van hen moest naar het ziekenhuis.
Even leek het ijs dik genoeg te zijn, waarna twee jongens de Dedemsvaart op gingen. Even verderop was het ijs zwakker en zakten de twee erdoor. Een vriend van de jongens was erbij toen het misging. Hij rende terug naar huis om de rest van de vriendengroep te halen om de twee uit het water te redden.

Nog twee door het ijs

Een eerste reddingspoging mislukte. Twee jongens wilden via het ijs de jongens in het wak bereiken, maar ook zij zakten erdoorheen. Het is uiteindelijk gelukt om alle vier vanaf de kade uit het water te trekken. De jongens met het natte pak konden bijkomen in een huis van een van de omstanders.

Onderkoelingsverschijnselen

Ook een traumahelikopter was opgeroepen, maar deze is later geannuleerd. Eén van de jongens is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht; hij was onderkoeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.