nieuws

België schreeuwt Sophie de Boer naar wereldbeker

"Er was eens een fan die vroeg of ze met Sophie op de foto kon. En Sophie reageerde daar zo hartelijk op en nam alle tijd. Toen ik dat zag heb ik besloten dat ik fan van haar ben. Daar is het verhaal begonnen." Het is het verhaal van Vlaming Eddy van der Slagmolen.
Hij is samen met een kleine 200 anderen fanatiek supporter van veldrijdster Sophie de Boer uit Enschede en staat wekelijks langs de baan bij de wedstrijden. Ook in Hoogerheide, waar Sophie de wereldbeker in ontvangst mag nemen.

Feestje

Het is een opmerkelijk gezicht. Op een parkeerplaatsje achteraf bereidt Sophie zich voor op de wedstrijd. Iets verder op laadt Eddy zijn auto uit met allerlei supportermateriaal. Vlaggen en vaandels, toeters en fluiten, alles is mee. En een speciale foto van Sophie, want de cross in Hoogerheide is extra bijzonder. "We gaan er een feestje van maken. Want ze is de beste dit jaar hé, dat gaan we vieren. Eerst supporten bij de wedstrijd, daarna champagne en vuurwerk op de parkeerplaats."

"Gewoon de beste"

Maar hoe kan dat nou, dat die Belgen zo massaal idolaat zijn van juist een 'Hollandse' renster? "Ze is gewoon de beste", zegt een fanatieke vrouwelijke supporter. "Ze lacht altijd en maakt een praatje met ons. Dat past wel bij ons." Een man met een grote vlag van Sophie, heeft ook nog een speciale verrassing voor haar. Een confettikanon, maar dan met rozenblaadjes. "We zijn mannen hé, en dan moet je zoiets doen voor de vrouwen." En zoals alleen een Vlaming dat kan zeggen, voegt hij toe: "De roos, das een bloem hé, en het is ook een bloem van een meiske."

Heel leuk

Sophie zelf geniet van de aandacht, al sluit ze zich wel af voor de wedstrijd: "Tijdens het rijden hoor en zie ik ze niet veel. Maar daaromheen is het wel heel leuk hoor. Ik hoef maar uit de camper te stappen en er staan er een stuk of vijf die een handtekening willen." En weet ze dan ook waarom de Belgen juist fan van haar zijn? "Ik maak vaak een praatje met ze, dat kunnen ze wel waarderen." En, met een kleine knipoog: "Misschien zijn de Belgische meiden wel niet zo sympathiek."
Sophie de Boer was vorige week al zeker van de eindzege in het klassement om de wereldbeker. Tijdens de wedstrijd op het gladde parcours in Hoogerheide nam ze weinig risico, want volgende week wacht het wereldkampioenschap in Luxemburg.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.