Biogasnetwerk Twente officieel in gebruik genomen

Er worden al een tijdje huishoudens voorzien van groen gas via Biogasnetwerk Twente, maar vanmiddag was de officiële opening van het netwerk. Tot nu toe is er één varkensboer die het netwerk van biogas voorziet, maar dat moeten uiteindelijk tientallen worden, als het aan Cogas en de Gasunie ligt.

Varkenshouderij Oude Lenferink produceert zo'n zes miljoen kuub biosgas per jaar met de mestvergister die al jaren op zijn terrein staat. Via een zevenenhalf kilometer lange pijpleiding wordt dat biogas naar gasontvangststation De Pook in Almelo vervoerd. 

Daar wordt zo'n vier miljoen kuub groen gas van het biosgas gemaakt, wat vervolgens het netwerk van Cogas op gaat. Daarmee worden 2600 huishoudens en bedrijven van groen gas voorzien.

Cogas heeft als doel uiteindelijk 25.000 huishoudens in Twente op deze manier van groen gas te voorzien. En ook in de rest van het land moeten biogasnetwerken als die in Twente worden opgezet.

Het tv-programma Het Groene Oosten maakte vorig jaar een item over Biogasnetwerk Twente. De aflevering van het programma is hier te vinden.

Meer over dit onderwerp:
Regio Almelo biogasnetwerk Fleringen Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren