nieuws

IJsmeesters waarschuwen: Overijsselse meren onbetrouwbaar

Het bestuur van de Overijsselse Merentocht waarschuwt om niet te gaan schaatsen op de meren in de Kop van Overijssel. Het ijs is op sommige plaatsen nog geen drie centimeter dik en daardoor onbetrouwbaar.
Toch zijn er waaghalzen die zich daar niets van aantrekken. Tientallen schaatsliefhebbers zijn bij Giethoorn toch op de meren gaan schaatsen. Ze zeggen dat het ijs daar mooi glad is. 

Risico

De meeste waaghalzen gaan niet alleen en rijden achter elkaar in groepjes van twee of drie. Sommige schaatsers nemen touw en schroevendraaiers mee voor het geval dat er toch iemand door het ijs zakt en uit een wak getrokken moet worden. Voor zover bekend is dat vandaag nog niet gebeurd.

Geen Merentocht

De kans is klein dat er in deze vorstperiode nog een Overijsselse Merentocht wordt verreden. Daarvoor moet het nog drie nachten flink vriezen bij een temperatuur van minimaal -10 graden. Dat ligt niet in de verwachting. Het grootste probleem zijn de grachten bij Giethoorn. Het ijs is daar veel te dun. Onder sommige bruggen ligt er helemaal nog geen ijs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.