nieuws

Vluchtauto woningoverval nepagenten Almelo gevonden in Wierden

Onderzoek na de gewapende woningoverval in Almelo
Onderzoek na de gewapende woningoverval in Almelo © Persbureau GinoPress
De gestolen auto die afgelopen vrijdag werd gebruikt als vluchtauto bij een gewapende woningoverval in Almelo, is gevonden. De blauwe Volkswagen Golf werd zaterdagochtend ontdekt aan de Marjoleinlaan in Wierden.
Een getuige tipte de politie zaterdagochtend over de auto en meldde dat de binnenkant van de auto in brand had gestaan. 

Onderzoek

Agenten konden daarna al snel constateren dat het ging om de auto die vrijdag gebruikt was als vluchtauto bij de mislukte woningoverval aan de Haven Noordzijde in Almelo.
De auto is meegenomen voor onderzoek. In de buurt van de Marjoleinlaan in Wierden is daarnaast buurtonderzoek gedaan. Mensen die meer informatie hebben over de auto of de bestuurders, worden gevraagd contact op te nemen met de politie. 

Nep-politiekleding

Vrijdagochtend probeerden gewapende mannen in nep-politiekleding een woning te overvallen in Almelo. Dat mislukte door onbekende oorzaak, waarna de mannen er in de Golf vandoor gingen. 
De politie denkt dat de overvallers mogelijk ook betrokken waren bij andere overvallen in Almelo, Wierden en Zwolle. Onderzoek moet uitwijzen of er inderdaad een verband is.
Omdat in die zaken de vluchtauto steeds brandend werd teruggevonden, riep de politie het publiek afgelopen vrijdag ook op de ogen open te houden en de politie te bellen als ze een brandende auto zagen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.