nieuws

Komst Ongenda naar PEC Zwolle bevestigd, aanvaller tekent voor 3,5 jaar

PEC Zwolle heeft zich voor de tweede keer deze winterstop versterkt. De Fransman Hervin Ongenda wordt transfervrij overgenomen van Paris Saint-Germain en tekent voor 3,5 jaar in Zwolle.
Ongenda is een behendige aanvaller, die zowel aan de linker- als de rechterkant uit de voeten kan. De 21-jarige speler maakte al zijn debuut voor de Franse topclub en werd in 2014 verhuurd aan Bastia. Hij doet vanmiddag al mee in een oefenduel tegen Jong FC Gronigen.

"Volgende stap zetten"

Ongenda kijkt uit naar zijn periode in Zwolle, zegt hij op de website van de club: "PEC Zwolle kende ik vanaf het moment dat de club Hachim Mastour op huurbasis overnam van AC Milan. Ik kijk er naar uit om met PEC Zwolle in de Eredivisie te spelen. Een competitie, waarin ik de volgende stap wil zetten. Daarnaast is de overstap naar Zwolle voor mij een mooi avontuur, waar ik veel zin in heb. Ik wil honderd procent voor de club geven en er dit seizoen samen met de rest van het team voor zorgen dat we in de Eredivisie blijven."

"Verschil maken"

Technisch directeur Gerard Nijkamp is blij met de komst van Ongenda: "Hervin is iemand die het verschil kan maken. Hij is snel, technisch vaardig, heeft een goede dribbel in huis en een dito voorzet. Hervin krijgt in Zwolle de kans om zichzelf verder te ontwikkelen en speelminuten te maken. Met Hervin in de gelederen hebben we een extra wapen in huis om ons de komende maanden uit de onderste regionen van de Eredivisie te spelen. Het is mooi dat we deze talentvolle aanvaller voor een lange tijd aan PEC Zwolle hebben kunnen binden."

'Potje is leeg'

Eerder deze transferperiode versterkte Zwolle zich al met de Zweed Erik Israelsson. Ouasim Bouy komt niet meer naar Zwolle. De club was er al uit met Juventus over een nieuwe huurperiode, maar na de komst van Ongenda is het 'potje leeg' volgens technisch directeur Gerard Nijkamp.
Er mogen nog wel enkele spelers vertrekken uit Zwolle. Zo mag aanvaller Thanasis Karagounis een half jaar verhuurd worden. Op andere namen ging Nijkamp niet in.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.