nieuws

Victor van Dijk nieuwe algemeen directeur ROVA

Victor van Dijk
Victor van Dijk © ROVA
Victor van Dijk is benoemd tot nieuwe algemeen directeur van afvalverwerker ROVA in Zwolle. Van Dijk volgt Hans Groenhuis op, die met pensioen gaat.
Van Dijk treedt per 1 april 2017 in dienst. Hij is nu nog voorzitter van de Raad van Bestuur van Omring, een zorginstelling in Noord-Holland. Hij studeerde Bestuurskunde aan de Universiteit Twente en bekleedde daarna verschillende functies bij voornamelijk publieke en semi-publieke organisaties.
Zo was hij werkzaam bij het Ministerie van Volkshuisvesting en Milieu en bij het Kadaster, voordat hij in 1995 werd aangesteld als algemeen directeur van de Waterleiding Maatschappij Overijssel. Na de fusie van het waterleidingbedrijf tot Vitens in 2002 was Van Dijk daar lid van de Raad van Bestuur. In 2004 maakte hij de overstap naar de zorg als directeur van Corbis Plus, wat later fuseerde tot het huidige Omring.

'Belangrijke taak'

Van Dijk: "De publieke afvalzorg en het beheren van de openbare ruimte is natuurlijk heel wat anders dan ouderenzorg. Maar in mijn tijd bij WMO en Vitens heb ik sterk het belang van dit soort nutsfuncties ervaren. Je voert een belangrijke taak uit voor de samenleving. Je moet er niet aan denken als ze er niet zouden zijn of niet zouden functioneren."
"Dat publieke belang, in combinatie met het samenwerken met de mensen die bij nacht en ontij dit werk verzetten, motiveert mij zeer om bij ROVA aan de slag te gaan", aldus de nieuwe directeur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.