nieuws

Rabotheater Hengelo hekelt uitspraken Enschedese wethouder Hatenboer

Het Rabotheater in Hengelo
Het Rabotheater in Hengelo © RTV Oost / Emiel Geerding
Het Rabotheater in Hengelo is verbaasd over de uitspraken van de Enschedese wethouder Jeroen Hatenboer in een artikel in de Tubantia van gisteren. Hatenboer zegt daarin een financiële bijdrage voor het noodlijdende theater toe te juichen.
"Van hoeveel realiteitszin getuigt de suggestie om Enschedees geld te steken in een Hengelose culturele instelling terwijl recent op culturele instellingen in Enschede fors is bezuinigd?", vraagt directeur Raoul Boer zich in een persbericht af.
"Los van deze vraag en de vraag of het kies is dat Hatenboer zich pseudo-vriendelijk bemoeit met een discussie in de Hengelose gemeenteraad, valt er veel af te dingen op zijn opmerkingen", schrijft hij.

Stukgelopen fusie
Ook schrijft Boer dat een fusie met het Enschedese Wilminktheater juist stukliep op financiën. Het Rabotheater zou al te grote achterstanden hebben, daardoor zag het Wilminktheater af van de fusie.
"Terecht", schrijft Boer, "want waarom zou belastinggeld van de inwoners van Enschede moeten vloeien naar een gebouw in Hengelo?"
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.