nieuws

Afschuw over delen beelden dodelijk ongeval Almelo; burgemeester vraagt om fatsoen

"Het is niet alleen verschrikkelijk wansmakelijk en onfatsoenlijk, maar het getuigt ook van elk gebrek aan medeleven." Burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo kan het niet bevatten dat beelden van het slachtoffer van het dodelijke ongeval in Almelo, gisteren, rondgaan op sociale media.
Een 16-jarige jongen kwam gisteren om het leven bij een aanrijding met een auto op het Vincent van Goghplein. Omstanders maakten direct na het ongeluk foto- en videobeelden van het slachtoffer, die daarna verspreid werden. De politie riep vervolgens op de beelden niet te verspreiden.

'Zegt iets over mentaliteit'
"Het is natuurlijk vreselijk wat er gebeurd is. Ik werd gisteravond geïnformeerd door de politie dat er beelden op sociale media opdoken die gemaakt zijn. Dat is natuurlijk moeilijk voor nabestaanden en iedereen die het slachtoffer heeft gekend. En het zegt ook iets over de mentaliteit van mensen, dat ze er niet bij stilstaan dat zoiets ontzettend pijnlijk kan zijn voor andere mensen."
Gerritsen vervolgt: "Het is allemaal al verdrietig genoeg dat zo'n jonge vent in één keer het leven verloren heeft. En dan krijg je dit er ook nog overheen. Dat is gewoon niet goed."

Geweten
Omdat het delen van de beelden niet strafbaar is, doet burgemeester Gerritsen een oproep tot fatsoen.
"Je kunt er niet zomaar wat tegen doen. Dat moet in je hart en je geweten zitten, dat je dat niet doet. Dat is niet iets wat de overheid zomaar kan afdwingen. Je kunt alleen maar een oproep doen fatsoenlijk met elkaar om te gaan en daar geldt dit ook voor."
Afkeuring
Ook op sociale media wordt met afschuw gereageerd op de beelden die rond worden gestuurd. Onder de oproep van de politie Almelo om de beelden niet te verspreiden reageerden meer dan honderd mensen:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.