nieuws

Dalfsen pakt rommel woonwagenkamp Lemelerveld aan

Gemeente pakt woonwagenkamp Lemelerveld aan
Gemeente pakt woonwagenkamp Lemelerveld aan © Google Streetview
De gemeente Dalfsen gaat samen met de bewoners de rommel bij het woonwagenkamp aan de Strenkhaarsweg in Lemelerveld opruimen. Bewoners uit de omgeving klagen al jaren over het aanzicht en de belemmering van de openbare weg.
Het kamp krijgt een stallingruimte en twee extra openbare parkeerplaatsen. Vanaf dan is het verboden aan de voorzijde van het kamp te parkeren en geldt een wegsleepregeling. Bovendien komen er betonpalen die het parkeren aan de voorkant moeten belemmeren.

Eerdere pogingen
Al eerder zijn er pogingen gedaan om de overlast te verminderen. In 2014 greep de gemeente al in omdat er geregeld politie moest komen. Zo werden vrachtwagens gedemonteerd op de openbare weg en werd afval opgeslagen en verbrand op het terrein. 
Wethouder Klaas Agricola denkt dat de huidige oplossing blijvend is. In plaats van te kijken wat allemaal niet kan en mag, heeft de gemeente nu samen met de bewoners, Stichting Maatschappelijk Opbouw Nieuwleusen, de woningbouw en politie, gekeken wat er wél mogelijk is, schrijft de gemeente op haar website.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.