nieuws

Laatste bezwaar tegen zendmast in Zwolse wijk afgewezen door de rechter

Zendmast
Zendmast © RTV Oost / Rogier van den Berg
De bestuursrechter heeft het bezwaar van een omwonenden tegen een zendmast in de Zwolse wijk Aa-landen afgewezen. Daarmee is na jaren een einde gekomen aan de strijd die wijkbewoners tegen de plek voor de zendmast hebben gevoerd. Provider T-Mobile kan nu beginnen met de bouw van de mast.
De nieuwe zendmast moet een oude mast vervangen, die op een flat in de wijk stond. Bewoners hadden de woningbouwvereniging gevraagd die mast weg te halen, vanwege mogelijke gezondheidsrisico's. De gemeente gaf in april 2016 een vergunning aan T-Mobile voor een mast aan de Maaslaan. 
Tegen dat besluit werden zo'n twintig bezwaren ingediend, die uiteindelijk door burgemeester en wethouders van tafel werden geveegd. Eén omwonende stapte vervolgens naar de rechter.

Goede motivatie

Bij de rechtbank pleitte de omwonende dat de mast in strijd met de omgevingsvergunning is. Maar de rechter heeft geoordeeld dat de gemeente voldoende heeft kunnen uitleggen waarom een zendmast op die locatie toch noodzakelijk is en heeft het bezwaar ongegrond verklaard.
De plaatsing van een zendmast is noodzakelijk om te voorkomen dat hulpdiensten, bewoners en bedrijven in de omgeving te maken krijgen met een dekkingsgat in het mobiele netwerk.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.