nieuws

Bedrijfsleven Regio Zwolle wil Hanzeverbond nieuw leven inblazen

Kampen gastheer van Hanzedagen
Kampen gastheer van Hanzedagen © Flickr Creative Commons / Mark Stam
De oude Hanzetijden laten herleven. Dat is een doel dat het bedrijfsleven in Zwolle en omgeving serieus voor ogen staat om de regionale economie een extra impuls te geven.
Het leggen van contacten met bedrijven en ondernemers in oude Hanzesteden in Duitsland en andere landen aan de Oostzee moet leiden tot internationale samenwerkingsverbanden, die nieuwe handelsrelaties doen opbloeien. Die contacten worden de komende maanden actief gezocht en gelegd door ambassadeurs uit het regionale bedrijfsleven.
Het nieuwe Hanzeverbond vormt het geraamte van een economisch programma dat wordt gepresenteerd tijdens de Internationale Hanzedagen dit jaar op 16 juni in Kampen. Onderdeel van het programma is een congres met als thema 'Water Verbindt'. Maar liefst 800 deelnemers uit Hanzesteden in binnen- en buitenland praten met elkaar over water en economie. 
Van 15 tot en met 18 juni is de gemeente Kampen gastheer en organisator van het internationale vierdaagse evenement Hanzedagen, dat nog steeds elk jaar in één van de 120 Hanzesteden wordt gehouden. Het publiek wordt tijdens de Hanzedagen in Kampen getrakteerd op tal van culturele activiteiten. Dat publieksprogramma is nog niet bekend. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.